Experten: Så får du tillbaka pengar av Tesla

Elbilsexperten Peter Esse klargör nu hur du kan få tillbaka pengar ifall priset på din nyinköpta Tesla sänks direkt efter ditt köp.
– Genom 14-dagars ångerrätten ska du som privatperson stå helt konsekvensfri av att du ångrar ditt köp, säger Esse. 

I sitt senaste klipp på Youtube reder elbilsexperten Peter Esse ut hur du som Teslakund kan få tillbaka dina pengar ifall priset på Teslan skulle sänkas radikalt kort efter ditt köp.
Har du rätten att få den mellanskillnaden i handen? Eller har du möjlighet att lämna tillbaka den gamla bilen och köpa en ny? Eller har du ingen möjlighet alls?, säger Esse. 

Peter Esse använder sig av Teslas rekommendationssystem som exempel. Systemet gör att ifall du får en länk av en kompis eller nätet kan du få en 11400 kronors rabatt på din Tesla. Dessutom gäller en nollränta på Model Y just nu.
Dessa saker gör att det är ganska billigt att köpa Tesla-bilar nu, säger han. 

Rabatten gäller enbart privatkonsumenter och går inte att använda retroaktivt. Men enligt Peter Esse går det att återkalla din Tesla. Eftersom Tesla säljer sina bilar via internet kan du som kund använda dig av 14-dagars ångerrätten. 
Jag kontaktade Tesla centralt och fick svar att de följer 14-dagars lagstadgade ångerätten fullt ut och kunden kan beställa en ny bil med de villkor som gäller vid dagsdatumet, säger han. 

Det görs dock avdrag på beräknade körda kilometer och skicket på elbilen. För att se hela Peters resonemang tipsar vi om att ta en titt på klippet som är länkat i artikeln.
LÄS MER: