Galna elbilsrean: Tag 2 betala för 1 

En sällan skådad kampanj har nu lanserats i Tyskland. Den brittiska biltillverkaren MG ger bort gratis elbilar. För priset av en får du två elbilar av modellen MG 4 Electric som är en storsäljare på den tyska marknaden. 

Elbilstillverkare har sedan ett tag tillbaka lanserat ett flertal olika rabatter för att få kunderna att välja ett helelektriskt val. Nu har MG i Tyskland lanserat den kanske galnaste kampanjen hittills. När du köper en MG 4 Electric får du en likadan bil på köpet. Alltså två elbilar för priset av en. 

För den som köper elbilen MG 4 Electric i Tyskland senast den 31 juli 2024 får ett andra exemplar gratis från MG-återförsäljaren. Du som köpare får då din andra bil i form av ett gratis leasingavtal på fyra år. Vanligtvis får kunden betala 2095 kronor i månaden med en årlig körsträcka på 500 mil med en sådan leasingbil, men biltillverkaren kommer återbetala det exakta beloppet för hela fyraårsperioden, skriver Auto Bild. Det enda du faktiskt måste betala är 11 600 kronor för transportkostnaderna. 

MG 4 Electric.
MG 4 Electric.

Modellen MG 4 Electric är företagets storsäljare i Tyskland och var den näst populäraste elbilen i landet under juni efter Volkswagen ID.3. MG-modellen finns i fem olika versioner med tre batteristorlekar. Grundmodellen kostar 409 000 kronor i Tyskland, och är då utrustad med ett 51 kWh-batteri. 

Hur MG gynnas av kampanjen är svårt att veta, men eftersom de ägs av den kinesiska koncernen-SAIC utsätts deras bilar för de hårdaste EU-tullarna på hela 38,1 procent utöver de 10 procent som fanns sedan innan. Alla biltillverkare som tillhör SAIC betalar extra mycket för de inte valt att samarbeta med EU i unionens antisubventionsutredning.
LÄS MER: