Därför tvingas Tesla återkalla alla Cybertruck

Tesla tvingas återkalla alla 11 688 tillverkade Cybertruck. Den här gången är det inte en uppdatering över nätet. Bilarna har fel på vindrutetorkmotorn och en del av flaket måste bytas ut. 

Som Carup tidigare har berättat har Tesla stoppat leveranserna av Cybertruck. Nu måste även alla levererade bilar kallas tillbaka för att byggas om. I vanliga fall brukar Tesla lösa återkallelser med uppdateringar över nätet. Men den här gången är det hårdvara som behöver bytas. 

Tesla Cybertruck har världens längsta vindrutetorkare som är 157 centimeter lång. Nu visar det sig att motorerna på alla bilar har en tendens att brinna upp när torkaren får jobba hårt. Nu kommer Tesla att byta ut motorn hos 11 688 Cybertruck, uppger The Verge.

En del på flaket kan lossna och behöva bytas eller limmas om.

Dessutom finns det en del på flaket som riskerar att lossna. 11 383 Cybertruck återkallas och ska inspekteras för att se om delen behöver bytas ut eller om den kan klistras om med nytt lim. Tesla har tidigare återkallad Cybertruck för att bygga om gaspedalen för att undvika att den lossnar och hänger sig. 
LÄS MER: