Här chockar Cybertruck i trafiken i Köpenhamn

Här körs en Tesla Cybertruck på allmän väg i Danmark – trots att bilen är förbjuden i hela Europa. Bilen väckte enorm uppmärksamhet bland flanörerna centrala i Köpenhamn. Tesla har fått ett tillfälligt tillstånd av danska Motorstyrelsen för att köra i Danmark, kan Carup avslöja.

Danska trafikanter och fotgängare trodde knappt sina ögon när en Tesla Cybertruck dök upp i trafiken i veckan. Den enorma pickupen finns egentligen än så länge bara i USA. I Europa bryter den mot EU-normerna då bilens vassa hörn och kanter inte klarar fotgängarskyddet. Den är därmed förbjuden och omöjlig att registrera i EU utan modifieringar. 

Ändå dök en Tesla Cybertruck upp i trafiken i centrala Köpenhamn i måndags – med en registreringsskylt på bakstammen. Bilen flankerades av en Tesla Model 3 och en Model Y i den danska huvudstaden. Enligt uppgifter är det Tesla själva som valt att köra bilen på Köpenhamns gator, den ska nämligen visas upp på Mikkeller Baghaven i Köpenhamn den 14 juni och 15. Den har helt nyligen visats i förorten Greve, ett par mil utanför Köpenhamn. 

Bilen har fått ett specialtillstånd för att köra i Danmark av danska Motorstyrelsen, som anser att bilen inte är farlig för trafiksäkerhet. Bilen får därför köras för att fotograferas och filmas i trafik. Bilen visades i Sverige för några veckor sedan, men ingen fick testa den på svenska vägar den gången. Om den överhuvudtaget kommer att säljas i Europa är osäkert, men Tesla utesluter det inte helt. En som redan köpt ett eget exemplar och fått den registrerad är i alla fall prins Albert av Monaco.
LÄS MER: