Topplistan – bilarna flest privatleasar i år

Privatleasing fortsätter att vara det mest populära sättet att finansiera sina bilköp på. 46 procent av alla hushåll som köper ny bil gör det genom privatleasing. Dessa 10 bilar har leasats mest år 2024. 

Nästan hälften av alla privatpersoner som köper ny bil väljer privatleasing, hela 46 procent under årets inledande fyra månader, motsvarande 12 050 nya bilar. 27 procent väljer att finansiera via ett så kallat billån och var fjärde finansierar ur egen ficka, enligt en rapport från Volkswagen Financial Services Sverige.

– Vi ser en vändning i efterfrågan på privatleasing i de kontrakt som tecknats under våren 2024. De som förra året spådde en kraftig nedgång för andelen privatleasing har fått fel. Med räntor som pekar neråt och nya erbjudanden på marknaden bedömer vi att privatleasingen istället kan växa. Det är en finansieringsform som passar många av dagens hushåll, säger Patrik Lindroth, VD Volkswagen Finans.

Kia Ceed är etta.
Peugoet 2008 är tvåa.

Bland den breda massan betraktar i dag många bilar som en månadskostnad snarare än något som man sparar ihop pengar till och köper i ett svep. Ett synsätt som är särskilt vanligt bland yngre och bland dem som planerar att köpa en bil för första gången.

För företagen är trenden densamma. Leasing dominerar helt även där men till skillnad från privatkunder så väljer företagen laddhybrider och elbilar i en större utsträckning än privatkunden.

Topp 10 mest privatleasade bilarna 2024

MärkeModell
KiaCeed
CUPRABorn
Peugeot2008
AudiA3
VolkswagenT-roc
Peugeot2008
Peugeot5008
DaciaSandero
FordFocus
VolkswagenID.3