Så billigt säljer Hertz ut sina Teslor

Biluthyrningsföretaget Hertz fortsätter sin brak-rea på begagnade Tesla-modeller. En riktigt bra chans för den som vill komma undan billigt. Men det finns en del saker att se upp med.

Hertz var tidiga med att utöka sitt sortiment av elbilar och tillkännagav 2021 att de skulle ta in 100 000 Teslor i företaget. En satsning som fick deras konkurshotade aktie att stiga hela 10 procent. Nu säljer man istället av elbilarna för att stabilisera det ekonomiska läget. 

I biluthyrningsföretaget Hertz kvartalsrapport redovisade man ytterligare förluster på 2 miljarder på grund av nedmontering av deras elbilssortiment. Företaget har tidigare rapporterat att de skulle sälja av 20 000 Teslor och för över en månad sedan meddelade företaget att man skulle sälja ytterligare fler. Just nu ligger 1200 begagnade Teslor ute på Hertz hemsida.

En Tesla Model Y Long Range för 290 000 kronor framstår som rena kapet.

Försäljningen av bilarna har redan startat och Tesla Model 3-bilar bjuds ut till verkliga vrakpriser. Till exempel går det att köpa en Model 3 för 217 000 kronor. Tesla Model Y säljs ut för priser från 290 000 kronor. De allra billigaste har ganska många kilometer på mätaren trots sin unga ålder och har troligtvis använts som Uber-bilar. Med det sagt kan det vara värt att kolla upp ett antal saker innan. Råd som är användbara även för den som ska köpa en Tesla i Sverige.

Först och främst är olyckshistorik. Eftersom folk som hyr en Tesla tenderar att testa bilens fart och fläng är det större risk att bilen har råkat ut för olyckor. Av samma anledning bör du se efter hur skicket är på däcken, eftersom det är dyrt med nya däck. Om bilen har lång körsträcka finns risken att den använts som taxi-bil, i vilket det kan vara värt att vara uppmärksam på slitage i baksäte och bagageutrymmen.

Även pekskärmen bör undersökas eftersom den är extremt väsentlig i Teslas minimalistiska design. Sist men inte minst kan det också vara värt att kontrollera bilens räckvidd och batterikapacitet. Teslas batterier är hållbara men kostsamma att byta när garantin upphört, rapporterar Cleantechnica

Det finns även ett par fördelar med att köpa gamla hyrbilar också. Eftersom det är just hyrbilar så kan man nästan ta för givet att bilarna fått kontinuerlig service, roterade däck, och städning. Med tanke på hur många bilar som finns ute till försäljning är det inte heller otänkbart att detta är de lägsta priserna som går att hitta inom en överskådlig framtid.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester