1000-tals Saab-anställda i hemlig reunion

Tidgare anställda på Saab Automobile anordnar en hemlig reunion-fest för tusentals gamla kollegor. Festplanerandet sker i en sluten grupp på Facebook dit endast inbjudna har tillträde.
– Det kommer bli en once in a lifetime-upplevelse, säger Anette Hellgren till TTELA.

Det vankas nostalgifest i Trollhättan för alla gamla Saab-anställda. I centrum av arrangemanget hittar vi Trollhättebon och tidigare Saab-anställde Anette Hellgren som arbetade på företaget i hela 26 år.
– Det har aldrig varit så här stort. Det kommer bli en once in a lifetime-upplevelse, säger Anette Hellgren till TTELA.

Det har arrangerats liknande fester tidigare men då har det oftast rört sig om enstaka avdelningar och betydligt färre människor. Den här gången är tanken att slå på så stort som möjligt. Till och med tidigare anställda som inte bor kvar i landet längre förväntas delta i festandet. 

Reunion-festen i Trollhättan sker samtidigt som Saab 9000-modellen fyller 40 år.

Festplanerandet sker i den slutna Facebook-grupen ”SAAB:s Reunion 2024 28 sept kl 18.00 Nova” som i skrivande stund är uppe i 4000 medlemmar. Festen hålls i eventlokalen Nova Arena, där styrelseledamot Per Olofsson kommer att hjälpa till med arrangemanget. 
– Det känns skönt att vi har Per som kan bidra med sån expertis. Det hade blivit svårt att anordna något som detta annars, säger Anette Hellgren.

På grund av det massiva intresset och den stora mängden folk som kommer, så har Anette och övriga arrangörer redan införskaffat tillstånd från polisen och man kommer att se till att vakter finns på plats. Men ännu är inte gästlistan full. För närvarande förväntar man sig fortfarande att plocka upp fler gamla kollegor och sprida vidare ordet om festen.
– Det har varit kul med en Facebookgrupp. Flera gamla medarbetare har delat med sig av bilder från tiden då de arbetade i fabriken för att visa ”här har jag varit”, säger Anette Hellgren. 

Några ytterligare detaljer om firandet vill Annette inte gå in på utan väljer att hålla det hemligt, rapporterar TTELA.
LÄS MER: