McLarens hyllning till Senna – 30 år efter tragedin

McLaren hyllar Ayrton Senna under helgens GP i Monaco. Både McLarens F1-bilar och superbilen McLaren Senna har fått varsin lack inspirerad av den legendariske föraren. Hyllningen görs 30 år efter Sennas tragiska död. 

Ayrton Senna är en av de största racerförarna som någonsin levt. Han gjorde ett enormt avtryck inom Formel 1 trots att brassen bara hann tävla i 10 år innan han tragiskt gick bort i en tävlingsolycka 1994. 30 år efter sin död kommer han nu hyllas av det stall som han tog tre mästerskapstitlar tillsammans med säsongerna 1988, 1990 och 1991. 

McLaren har valt att klä deras bilar i en speciallack inför Monacos Grand Prix som körs i helgen. Färgerna gul, grön och blå ska vara inspirerade av Sennas hjälm och Brasiliens flagga. Att McLaren väljer att byta sin klassiska oranga färg inför just Monacos Grand Prix är extra passande då Senna totalt tog sex segrar på den omtalade stadsbanan. 

– Teamet är stolta över att kunna respektera och fira det extraordinära livet och racingarvet från Ayrton Senna genom denna McLaren-lack. Senna är fortfarande vördad och respekterad som Formel 1:s största ikon och McLarens mest dekorerade förare. Hans inverkan på McLaren är enorm, inte bara genom hans racingrekord utan också genom närvaron inom teamet, och nu hans arv, så det är en ära att tävla för honom på hans mest framgångsrika bana i hans gröna, gula och blå färger, säger Zack Brown, vd för McLaren Racing. 

Men det är inte bara racingbilarna som får vara med i hyllningen. Även supermodellen McLaren Senna får en speciallack. Förutom att ha Ayrton Sennas ansikte lackerat på bilen finns ett flertal “s”. På dörrpanelen ska Sennas kändaste citat stå inristat “Jag har inga idoler. Jag beundrar arbete, engagemang och kompetens”.
LÄS MER: