Ombyggd till gatlegal racer med 825 hk – hyperbilen säljs i Sverige

En av Sveriges mest brutala banbilar med 825 hästkrafter säljs nu på auktion. Dessutom är den genom en ombyggnad laglig att köra på gatan. Endast 75 exemplar av McLaren Senna GTR finns och bilen är i fabriksnytt skick med 8,5 mil på mätaren!

Redan originalversionen av McLaren Senna är en mycket ovanlig superbil som endast tillverkades i 500 exemplar. Bilen är naturligtvis en hyllning till den förolyckade Formel 1-föraren Ayrton Senna och presenterades i slutet av 2017.

Bilen är en riktig lättviktskonstruktion som i första hand är gjord för att köras på banan. Senna har en fyraliters V8 med dubbelturbo som ger 800 hästkrafter och 800 Newtonmeter vridmoment. 

Foto: Emil Hamlin / Bilfoto Sverige AB (samtliga bilder på McLaren Senna GTR)

Men det finns en ännu värre version som tillverkades i blott 75 exemplar. McLaren Senna GTR är en renodlad banbil med en mer aerodynamisk kaross och större spoilers. Bilen är dessutom vässad till 825 hästkrafter. Motorn växlas med en racerväxellåda med dubbelkoppling. Accelerationen upp till 100 km/h går på 2,7 sekunder och  toppfarten är 340 km/h. 

Precis en sådan svenskägd bil säljs nu på auktion via Collecting Cars, dessutom är den uppgraderad av Lanzante för att man ska få köra den lagligt på allmän väg. Man kan naturligtvis fråga sig hur det är möjligt med en så extrem bil som McLaren GTR, men Lanzante som gjorde ombyggnaden tog två miljoner kronor för besväret. Förutom registreringsplåtar har bilen bland annat fått mönstrade däck istället för slicks, annan fjädring och styrning. 

Den svenska bilen har inte körts i någon större utsträckning varken på gata eller bana, då mätarställningen är 8,5 mil, som bör vara McLarens inkörningsmil. Collecting Cars som säljer bilen på sin Supercar Sunday anger inget pris, men liknande bilar utan Lanzantes gatkonvertering har nyligen gått för omkring 15 miljoner kronor.  
De läckra bilderna på McLaren Senna GTR har tagits av Emil Hamlin på Bilfoto Sverige.