Lamborghini övergiven på gatan efter bidragsfusk

En mystisk Lamborghini Huracán som övergivits på gatan i centrala Madrid har väckt stor uppmärksamhet. Först trodde många att bilen tillhörde en fotbollsstjärna i Real Madrid. Nu misstänks den övergivna superbilen vara indragen i en härva med bidragsfusk.

En Lamborghini Huracán som inte rört sig ur fläcken på lång tid. Den står övergiven på en gata i Madrids finanskvarter och många har undrat vem den lycklige ägaren är. De första rapporterna gjorde gällande att bilen tillhörde en superstjärna i fotbollslaget Real Madrid eftersom den stått parkerad i anslutning till fotbollsarenan Santiago Bernabéu. Men nya rapporter avfärdar den teorin.

Bilen har stått parkerad på gatan Paseo de la Castellana i en av de mer tätbefolkade delarna av staden, som mängder av människor passerar varje dag. Lyxåket är turkoslackerade, eller möjligen folierad, med guldfälgar och sticker sannerligen ut hos gemene man som passerar bilen.

Något som man kanske inte noterar vid första anblick är att det sitter klisterlappar över dörrarna och fönstren. De läser alla “förseglat fordon” och är ditlimmade av lokala Madridpolisen. Anledningen till detta är att polisen mottagit information om att bilens ägare gjort sig skyldig till bidragsfusk med socialförsäkringar på flera platser runt om i landet, därav har polisen förseglat fordonet som en försiktighetsåtgärd. 

Eftersom bilen är förseglad av myndigheterna kan dörrarna eller cabben inte öppnas utan våld och bilen kan inte flyttas. I så fall måste personen som plomberar underrätta gäldenären eftersom fordonet inte får användas när det förseglats av polis. Om skulderna som ägaren gjort sig betalningsskyldig till hanteras bör ägaren kunna få tillbaka bilen och köra den igen. Om inte, kan myndigheterna istället komma att beslagta fordonet och ta det ur bruk. Vidare kan bilen auktioneras ut till högstbjudande av staten.

Tidiga rapporter hävdade att bilen tillhörde fotbollsstjärnan, Vinicius Junior från Real Madrid. Han har nämligen setts fara omkring i en väldigt liknande turkos Lamborghini Huracán, men nya efterforskningar visar att så inte är fallet. Bilen har istället visat sig tillhöra ett företag som ägs av en kinesisk medborgare , som också står som ägare över snabbmatskedjan Torro Burger, företaget som tillskrivits skulderna.

En ny Huracán går för mellan 2,5 miljoner och 3,5 miljoner kronor, beroende på utrustning och tillägg. Modellen drivs av en mittmonterad V10-motor med en kapacitet på 602 hästkrafter och 560 newtonmeter i vridmoment. Med det sagt tar sig bilen upp till 100 km/h på knappt 2,4 sekunder och en toppfart på 328 km/h.

Den här övergivna och förseglade Huracán ser däremot inte ut att blåsa iväg längs Madrids trafikerade gator inom den närmaste tiden. Istället har den blivit lite av en turistattraktion bland nyfikna förbipasserande som stannar till för att ta bilder av den mystiska superbilen.
LÄS MER: