35 år efter ”Tillbaka till framtiden” – filmens ”Jennifer” återser DeLorean-bilen

I år är det 40 år sedan tillverkningen av DeLorean startade – och 35 år efter premiären av fimklassikern ”Tillbaka till framtiden”.
Det firar filmens ”Jennifer” genom att posera med den berömda bilen. 

Legendariska DeLorean började utvecklas i mitten av 1970-talet och i slutet av 1980 rullade de första bilarna av bandet i Nordirland. Bilen var ett internationellt samarbete med viss svenskkoppling. Amerikanen John deLorean låg bakom företaget, Italienska stjärndesignern Giorgetto Giugiaro ritade bilen, britten Colin Champman stod bakom konstruktionen, medan motorn var svenskfranska PRV-V6:an som bland annat satt i Volvo 264 och Volvo 760.

Den rostfria bilen såg ut att gå i minst 250 km/h men i verkligheten klarade den bara 175 km/h och 0-100 km/h tog nästan 10 sekunder. 

Det blev bara 9000 bilar innan grundaren John deLorean greps av FBI i en kokainhärva han senare friades ifrån. Riktig fart på DeLorean-bilen blev det först 1985 när filmen ”Tillbaka till framtiden”(Back to the future) hade premiär med Michael J Fox som Marty McFly och Claudia Wells som hans flickvän Jennifer. Häromdagen firade Claudia Wells DeLoreans jubileum med att posera framför bilen på sitt Instagramkonto. Hon har hunnit bli 54 år, men ser inte ut att lida av några ålderskrämpor, kanske har hon tagit hjälp av tidsmaskinen?

– Min favoritbil, tillsammans med min älskling Herbie, älskade skalbagge, skriver hon på Instagram. Claudia Wells spelade även Julie MacLane i Herbie-filmerna i början av 80-talet.

 

Skriven av

Website | + posts

Maths Nilsson är grundare av Carup.

Köp din delorean online

Senaste nytt