1001 hk! Så trimmas Audin till hyperbilsprestanda

Annons

Hur många hästkrafter går det att trimma en Audi RS6 Avant till? 
MTM har kommit ända till 1001 hk – vilket ger Audin hyperebilsprestanda. 
Den extrema trimningen kostar ungefär som en Volvo XC40.

Trots den brutala effekten är den specialbyggda Audi RS6:an från MTM relativt diskret. Den är visserligen något sänkt och har andra fälgar än standardmodellen med 600 hk. Men inte mycket annat avslöjar den extrema effekten. 

Annons

Den tyska tuningfirman MTM har byggt om dubbelturbo-V8:an grundligt och höjt effekten med 67 procent till den magiska siffran 1001 hk. Vridmomentet är ännu mer imponerande: 1250 Nm. Som standard har Audin 800 Nm. 

Trimingen har gjort att prestandan för den 2,2 ton tunga kombin är bättre än hos de flesta superbilar och i paritet med hyperbilar. 0-100 km/h går på 2,8 sekunder och upp till 200 km/h tar det bara 8,2 sekunder jämfört med originalbilens 12 sekunder. De som testkört en Audi RS6 kan intyga att redan originalbilen är skrämmande snabb. Toppfarten har inte MTM kommunicerat, mer än att den går ”enligt däckgodkännande”.

Annons

Motorbygget har skett genom att styrenheten har bytts ut, de har dessutom optimerat luftflödet genom ett nytt insug och ett nytt filter. Avgassystemet är utbytt mot ett system med mindre motstånd. Även turboaggregaten är ombyggda för att möjliggöra hästkraftsfesten. Priset landar in på 370 000 kronor, ungefär lika mycket som en Volvo XC40. 

Annons

Köp din Audi RS6 Avant online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *