Tvillingmodell till Volvo EX30 testas i Sverige – med en Audi

Volvos systermärke Zeekr laddar upp för Europalansering. Nu testas Zeekr 003 på svenska vägar. Tvillingmodellen till Volvo EX30 testas tillsammans med en Volvoägd Audi e-tron GT. 

Volvos systermärke Zeekr har på kort tid kommit med flera nya elbilsmodeller. Zeekr 001 är en prestandasedan, Zeekr 009 en lyxig MPV och nu är det snart dags för Zeekr 003. Det handlar om en mindre crossover som delar teknik med den kommande Volvo EX30. Bilen kommer att visas på bilmässan i Shanghai i april, men redan nu skickar Zeekr ut officiella spionbilder från tester i Sverige. 

Lustigt nog har Zeekr valt att fotografera bilen tillsammans med en Audi e-tron GT som ägs av Volvo. Bilderna är tagna i Hovås och utanför Stora Teatern i Göteborg. Kanske är det för att visa storleken som Audin är med som referens, Zeekr 003 mäter ungefär 4,3 meter, lika lång som den kommande Volvo EX30. Eller kanske beror det på att Geelys designchef tidigare jobbat på Audi. Bilen byggs på Geelys SEA-plattform, som tycks vara en av bilvärldens mest flexibla plattformar.  

Enligt Autocar har bilen ritats hos Geelys designcenter i Göteborg under ledning av designchefen Stefan Sielaff. Bilen får bakhjulsdrift och drivlinor från 268 till 422 hästkrafter. Designen påminner en del om den kommande Volvo EX30, men Zeekr får en helt annan fram- och bakdel, fronten påminner om Lynk & Co, och bakdelen får en karaktäristisk ljuslist under bakrutan.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester