Youtuber filmade sin fortkörning i 233 km/h – greps av polisen

Den ökände Youtubern Vicesat körde 233 km/h på en 80-sträcka i en Lamborghini Huracan. 
Men att lägga upp fortkörningen på Youtube blev ödesdigert. 
Nu har polisen gripit mannen som riskerar att förlora körkortet i fyra år och få upp till 12 månaders fängelse. 

Här är den ödesdigra filmen där Youtubern dokumenterar sin fortkörning.

Att dokumentera höga hastigheter eller andra tilltag i trafiken och publicera det på Youtube har blivit populärt. Nyligen åtalades en svensk man efter att ha kört en halv Saab i trafiken och publicerat färden på Youtube. 

Den kände spanske Youtubern Vicesat med över två miljoner följare lånade 25 september en Lamborghini Huracan. Han gasade upp sportbilen till 233 km/h på en 80-väg utanför Valencia och filmade hela bilturen på Youtube, i ett klipp som nu har över två miljoner visningar.

En av mannens prenumeranter på Youtube tyckte att trafiksäkerheten äventyrades och tipsade spanska polisen. Trots att Vicesat publicerar sina klipp under pseudonym och uppträder maskerad lyckades de avslöja mannen. Bilens ägare är en annan Youtuber, som var med i bilen, men som inte har gripits. 

– Kid, jag känner hur trumhinnan vibrerar, säger mannen när bilens motor vrålar under acceleration. Utifrån filmens innehåll råder det ingen tvekan om att bilen körs i 233 km/h på väg M45 utanför Valencia, där hastighetsgränsen är 80 km/h.

Youtubern Vicesat står nu åtalad för trafiksäkerhetsbrott. Genom att han körde mer än 60 km/h för fort så riskerar han att förlora körkortet i mellan ett och fyra år. Dessutom kan det bli fängelse i mellan sex och 12 månader. 

Spanska polisen. tackar tipsaren. i ett Twitter-inlägg.

Köp din youtube online

Senaste nytt