VW släpper elektrisk racerbuss: Nya ID.Buzz GTX får 340 hk

Den elektriska Folkabussen VW ID.Buzz har blivit en jättesuccé. Nu avslöjar Volkswagen att de släpper en snabb GTX-version i år med 340 hästkrafter. 
– GTX kommer att vara en cool högpresterande version, med 340 hästkrafter, en speciell interiör, nya exteriörfärger och några ytterligare funktioner, säger Volkswagens FoU-chef Kai Gruenitz till Autocar. 

Volkswagen ID.Buzz har tagit Europas elbilsköpare med storm och modellen är slutsåld för lång tid framåt. Leveranserna av den första modellen har just kommit igång när Volkswagen nu släpper en stor nyhet om modellen. Senare i år lanserar de minibussen i en snabb fyrhjulsdriven GTX-version. 

Vid ett evenemang runt Årets Bil avslöjade Kai Gruenitz att den nya sportmodellen blir starkare än ID.4 GTX och får e tuffare design än vanliga ID.Buzz. Bilen får hela 340 hästkrafter, speciell interiör och speciell exteriörfärger. Sannolikt kommer det också komma en svagare fyrhjulsdriven GTX-buss. 

ID.Buzz kommer i ett sportigt GTX-uförande som blir starkare än ID.4 GTX.

Senare i sommar är det dags för nästa ID.Buzz-nyhet, då avslöjar Volkswagen en 25 centimeter längre variant som får tre sätesrader och sju sittplatser. 

– Den kommer att ha tre rader och sju säten, och du kan dra ut dem alla bakifrån. Den kommer också att ha kaptensstolar som vänder sig., säger Kai Gruenitz som verkar ha varit på sitt språksamma humör. 

Nyheterna stannar faktiskt inte där. Det kommer även en så kallad California-version för campare av ID.Buzz. Volkswagen jobbar just nu fram konceptet för en husbilsversion som ska släppas år 2025. 

Än så länge är ID.Buzz bara femsitsig, men i sommar kommer den sjusitsiga versionen.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester