VW Passats elektriska efterträdare får 62 mils räckvidd

Här är första bilderna på Volkswagen Passats elektriska efterträdare. Nya Volkswagen ID Aero får en räckvidd på 62 mil. Senare släpps även en kombiversion.  

Volkswagen släpper nu bilder på nya ID Aero som blir en elektrisk motsvarighet till Volkswagen Passat. Bilen ska säljas som en sedan i premiumsegmentet över hela världen. Det är Volkswagens sjätte elektriska modell efter ID.3, ID.4, ID.5, ID.6 och ID. Buzz. Bilen kommer att byggas i företagets fabrik i Emden som hittills byggt Passat. 

ID.Aero börjar tillverkas nästa år och blir nästan fem meter lång.

– Konceptbilen ID. AERO ger oss en inblick i nästa medlem av ID.-familjen. En bil med en emotionell och samtidigt mycket aerodynamisk design, en räckvidd på mer än 600 kilometer, ett utomordentligt utrymme samt en premiuminteriör, säger Ralf Brandstätter, VD för märket Volkswagen.

Konceptbilen är längre än dagens Volkswagen Passat, nästan fem meter lång. Taket är sluttande och ger den låga uftmotståndskoefficienten 0,23. ID Aero har samma batteri som ID.4, det vill säga ett litiumjonbatteri med ett nettoenergiinnehåll på 77 kWh. Tack vare den slanka karossen blir räckvidden mastiga 62 mil.  

Bilen har designats med lågt luftmotstånd i sikte. 22-tumsfälgarna har turbindesign och sitter långt in i hjulhusen. Dörrhandtagen är ersatta av touchkontroller. Om de finesserna sitter på bilen när de första exemplaren rullar av produktionsbandet nästa år återstår att se.