VW: ”Jobbar hårt på att släppa ID.3 som kompakt SUV”

Volkswagen kommer att släppa en SUV-version av sin mindre elbil ID.3. Dessutom kommer en småbil för omkring 275 000 kronor. 
– Vi jobbar hårt på att utveckla ytterligare en kompakt SUV baserad på ID.3 så att vi också kan lansera en Volkswagen-produkt i detta snabbväxande fordonssegment, säger vd Thomas Schäfer till Autocar. 

Elbilen Volkswagen ID.3 var till en början framgångsrik, men när ID.4 lanserades kom den snabbt i bakvattnet på sitt större SUV-syskon. Modellen drogs också med många barnsjukdomar som gett den lite skamfilat rykte. 

Nu tar Volkswagens nya tag och i en intervju med Autocar avslöjar vd Thomas Schäfer att en SUV baserad på ID.3 är på gång. Den kommer att skilja sig ordentligt från ID.3 till utseende. Ryska dockar är enligt Schäfer inte alls på modet längre. 

Redan tidigare är det känt att Volkswagen och Seat/Cupra arbetar hårt på en liten billig elbil. Bilen kommer både som småbil à la Polo och en crossover som liknar VW T-Cross, enligt Schäfer som avfyrar ett sällsynt skådat nyhetsfyverkeri på sin 100:e arbetsdag.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester