Volvos nya elbil får ladda på 200 000 laddstolpar i Europa

Förare av Volvos kommande elbilar får tillgång till över 200 000 laddningsstationer. 
Volvo Cars följer i Polestars hjulspår och börjar samarbeta med  addningsföretaget Plugsurfing.

Genom avtalet med Plugsurfing eliminerar Volvo Cars de vanligaste hindren för elbilsförare, såsom otillräcklig tillgång till laddningsstationer och en mycket fragmenterad europeisk marknad för laddningsinfrastruktur.

Avtalet med Plugsurfing, en av världens största och snabbast växande aggregatorer av laddnät i Europa, gör att förarna enkelt kan ladda sin elektriska Volvo, oavsett var de befinner sig på kontinenten, och gör att de slipper teckna otaliga nationella abonnemang.

Ett Plugsurfing-konto, som kommer att erbjudas vid köpet av varje helt elektriska Volvo Recharge-modell i Europa, ger tillgång till ett flertal lokala laddnät runt om i Europa och möjliggör på så sätt sömlösa gränsöverskridande resor med elbilen. Plugsurfing-plattformen möjliggör även andra nya och spännande laddningsrelaterade tjänster som kan tillkomma i ett senare skede.

Kunderna kommer att kunna ladda bilen med ett kontaktfritt laddningskort eller via smartphone-app på någon av Plugsurfings över 200 000 laddningsstationer som stöds i 38 europeiska länder. Alla laddningshändelser och betalningar behandlas månadsvis, medan Plugsurfing inte låser in kunderna i en prenumeration för att kunna använda tjänsten.

 – Plugsurfing kommer att kunna täcka alla laddnings- och körbehov: den dagliga pendlingen, laddning på plats och långdistansresor, säger Björn Annwall, chef för EMEA på Volvo Cars.

Volvo Cars kommer att börja rulla ut Plugsurfing-tjänsten med den helt elektriska XC40 Recharge P8 när leveranserna startar senare i år. XC40 Recharge P8 är den första i en familj av helt elektriska Volvobilar och företagets första renodlade elbil. Den fyrhjulsdrivna XC40 Recharge P8h har en räckvidd på mer än 400 km (WLTP) på en enda laddning och en effekt på 408 hk. Batteriet laddas till 80 procent av sin kapacitet på 40 minuter i en likströmsbaserad snabbladdningsinfrastruktur.

Volvo Cars and Plugsurfing offer Europe-wide charging service on all electric models

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *