Volvohandlare öppnar för att sälja Polestars bilar

Volvo Cars skjuter upp införandet av agentmodell i Sverige där handlarna inte äger bilarna de säljer. Samtidigt öppnar Volvohandlare upp för att sälja Polestars bilar. 
– Om svensk Volvohandel fick möjlighet att sälja Polestar skulle vi säkert få ut fler bilar, säger Johan Ahlberg, ordförande i Volvohandlarföreningen, till DI. 

Flera bilmärken i Sverige har gått över till en så kallad agentmodell där de säljer bilar som de inte äger. Utrymmet för kunden att pruta blir mindre då priserna är fasta. Planen var att Volvo Cars skulle gå över till modellen i år. Men nu uppger DI.se att utrullningen skjuts upp

Systemet har införts hos Volvo Cars i Storbritannien, och en del saker har fungerat bra, medan annat inte fungerat, enligt DI. 
– Vi är väldigt nöjda med att man förlänger processen tills det är ett robust system, säger Johan Ahlberg, ordförande i Volvohandlarföreningen.

Volvohandlarföreningens ordförande öppnar nu upp för att sälja Polestars bilar hos Volvohandlare, något Carup föreslog i en krönika häromveckan. Enligt ordföranden Johan Ahlberg skulle det leda till fler sålda bilar än med dagens digitala modell.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester