Volvo om stopp för bensin- och dieselbilar i Sverige: ”På god väg”

Volvo Cars är på god väg att sluta sälja bilar med enbart med förbränningsmotorer i Sverige. Nyligen stoppade Danmark försäljningen för 2023 och Volvo i Sverige kommer att följa efter. 
– Vi har samma ambition i Sverige  – och givet vad våra kunder efterfrågar är vi på god väg, säger Volvo Cars svenska PR-chef Magnus Holst. 

Nyligen gick Volvo Cars i Danmark ut och meddelade att de slutar sälja bilar som drivs enbart av diesel eller bensin. Från och med nu ska endast laddhybrider och elbilar säljas i Danmark. 

– Vi är medvetna om att vi potentiellt kan förlora kunder genom att bara erbjuda våra Recharge-modeller, men vi räknar med en orderökning på 25 procent nästa år, säger Sarka Heyna Fuchsova, vd för Volvo Car Danmark.

Nu öppnar Volvo Cars i Sverige för att följa efter Danmark och stoppa försäljningen av bilar som inte är laddbara. De vill dock inte precisera något datum. Hittills i år är drygt hälften av de 27 000 registrerade Volvobilar bensin- eller dieselbilar, med eller utan mildhybridteknik.

– Vi har samma ambition i Sverige  – och givet vad våra kunder efterfrågar är vi på god väg. Vi har som bekant deklarerat att vi ska sälja 50 procent rena elbilar 2025 och 100 procent 2030, säger Magnus Holst, PR-ansvarig för Volvo Cars Sverige. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester