Volvo stoppar nya bensin- och dieselbilar i Danmark

Nu stoppar Volvo Cars all försäljning av bilar som körs uteslutande på bensin eller diesel i Danmark.
– Vi är medvetna om att vi potentiellt kan förlora kunder genom att bara erbjuda våra Recharge-modeller, men vi räknar med en orderökning på 25 procent nästa år, säger Sarka Heyna Fuchsova, vd för Volvo Car Danmark.

Volvo Cars har lovat att varannan bil ska vara helt elektrisk 2025 och att från 2030 enbart sälja elbilar. Nu tar Volvo Cars i Danmark ett första steg genom att helt sluta sälja bilar som bara har bensin- och dieselmotorer, även mildhybrider. 

– Volvo Cars har förbundit sig att bli klimatneutral till 2040, och att bli en tillverkare av helt elbilar är en viktig milstolpe på den resan. I Danmark har vi redan valt att fokusera försäljningen helt på våra Recharge-modeller. Vi gör detta för att framtiden är elektrisk och för att Volvo Cars kommer att vara ledande inom elbilar i premiumklassen, och vi gör det för att efterfrågan för närvarande överträffar utbudet, säger Sarka Heyna Fuchsova, vd för Volvo Car Danmark.

Redan tidigare har Volvo slutat att sälja förbränningsbilar i Norge. Redan nu efterfrågar de flesta kunder i Danmark elbilar och laddhybrider.  Volvo Car Denmark räknar med att de nästa år kommer att sälja lika många el- och laddhybridbilar. Laddhybridbilarna kommer så småningom att fasas ut helt.

– Vi fortsätter att erbjuda laddhybridbilar till de av våra kunder som inte har optimala laddningsmöjligheter eller gillar att köra el i vardagen, men som också kör flera längre turer. Vi har en deadline som heter 2030, men eftersom laddinfrastrukturen blir ännu bättre och batteriet klarar längre resor är det stor sannolikhet att Danmark kommer att vara en av de första marknaderna som säger adjö till laddhybridbilar, säger Sarka. Heyna Fuchsova, vd för Volvo Car Danmark.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester