Volvo: Kommer att lägga ner kombi- och sedanmodeller

Volvos kombimodeller är utrotningshotade. 
Vd Håkan Samuelsson flaggar för fler suvar och färre kombi- och sedanmodeller.

– Vi behöver färre varianter av sedaner och herrgårdsvagnar; vi har massor i dag.

Volvo kommer ytterligare att utöka sortimentet av suvar och minska på utbudet av sedaner och kombibilar. 75 procent av försäljningen består av suvar och sedaner och kombibilar ger inte någon tillväxt för Volvo. 

Bilar som är mer strömlinjeformade men fortfarande höga är något vi kan förvänta oss, eftersom det är viktigare med elbilar att bli strömlinjeformad, och människor är verkligen förtjusta i att sitta högt. De kommer inte att vara så fyrkantiga i framtiden utan med mjukare taklinjer, säger Håkan Samuelsson till Autocar. 

Sedanmodeller från Volvo är snart ett minne blott.

Lösningen för Volvo är att lägga ner flera sedan- och kombimodeller. 

– Vi behöver färre varianter av sedaner och herrgårdsvagnar; vi har massor i dag, med V60, V90, Cross Country, non-Cross County och många sedaner stora och små, långa och extra långa. Vi måste flytta bort från herrgårdsvagnar och sedaner.

Vi behöver flera typer av suv med högre elfordon. Det är sättet att arbeta just nu och vad vi har i vår utvecklingspipeline, säger Samuelsson. 

I planerna finns en liten stadsjeep vid namn XC20 och en jättelik XC100.  Efterträdaren till XC90 komemer som en renodlad elbil, men även som laddhybrid. 

Köp din volvo cars online

Senaste nytt