Volvohusbilen är ett rullande palats för 35 miljoner kronor

Världens dyraste husbil är byggd på ett svenskt Volvochassi. EleMMent palazzo Superior kostar 35 miljoner kronor.
Men då får du egen skylounge, spa, barer och samma säng som brittiska kungahuset sover i. 

Volvohusbilen vann för ett par år sedan tidningen GQ:s pris för ”bästa flyglösa privatjet”. För 35 miljoner får du en komfort som får många villor att kännas spartanska. EleMMent palazzo Superior är byggd på ett Volvochassi och har en sexcylindrig dieselmotor på 600 hk. Förarhytten är tillverkad av kolfiber och sägs vara inspirerad av supersportbilar och jetplan. Vindrutan är kupad på samma sätt som hos helikoptrar och kan mörkas ner i två steg. 

Men det är förstås bodelen som är verkligt påkostad. Om du brukar campa i kallt klimat kommer du inte behöva frysa, väggarna är mer än 6 cm tjocka.  Husbilen har fönster hämtade från en marin yacht. Men grädden på moset är takterassen, sky lounge. Terassen fälls upp med ett hydrauliskt hissystem och det finns integrerade loungemöbler och golvvärme. 

Inredningen är gjord av de finaste materialen och har en planlösning som sägs få andra husbilar att förblekna. För att garantera högsta komfort på semestern finns en 4 meters soffa, stort barskåp, vinkyl, ismaskin och stor platt-tv. Sovrummet är extra stort och har en dubbelsäng från samma tillverkare som gör sängar till brittiska kungahuset. En extra platt-tv finns till sovrummet. Exklusiva italienska sänglinnén medföljer på köpet. Badrummet sägs vara som ett eget litet spa, med en regndusch på 1,5 kvadrametmeter med ljusterapi. 

Fakta: Marchi Mobile EleMMent palazzo Superior

Motor: Volvo, 6 cylindrig motor, upp till 600 hk
Mått: 12 meter lång, 2,55 meter bred, 4 meter hög. 
Förarhytt i kolfiber
800 liters färskvattentank, 800 liter avloppstank, 250 liters tank för fekalt avfall 
2 x 42 tum LED-skärmar
2 x Steinway & Lyngdorf ljudsystem