Volvo avslöjar: Så blir inredningen i nya EX30

Nya lill-SUV:en Volvo EX30 får en rad nyheter i interiören. Volvo blir först i världen med en soundbar som högtalare. Handskfacket är flyttat till mitten, och fönsterhissarna tycks få samma kritiserade lösning som hos VW ID.4. 

Volvo framhåller att nya EX30 får en genomtänkt skandinavisk design invändigt med återvunna och förnybara material som denim, lin och ullblandning i en bred palett av olika färge.

Bilen blir först i världen med en ny typ av högtalare, en avlång soundbar som är placerad längs hela instrumentpanelen.
– Volvo EX30 utgör sammantaget allt det bästa med skandinavisk design, säger Lisa Reeves, Head of Interior Design. 

Handskfacket sitter under skärmen i mitten. En soundbar ersätter högtalarna.

Den nya högtalaren ska ge bättre ljud än tidigare och är  inspirerad av ljuddesign i hemmamiljö. Den förenar flera högtalare i en och ska ge bra ljud i hela kupén. Den är placerad under vindrutan och sömlöst integrerad i designen. Volvo har kunnat ta bort högtalarna i dörran och skapat större förvaringsutrymmen i dörrarna. 

Handskfacket sitter numera i mitten under pekskärmen. Fönsterhissarna sitter i mittkonsolen, och tycks ha samma kritiserade lösning med en omkopplare för fram och baksäte som Volkswagens ID-bilar. 

Volvo EX30 får en 12,3-tums-skärm placerad i mitten av instrumentpanelen. Volvo lovar att de har snyggat upp det ganska yxiga gränssnittet från dagens modeller. Skärmen går också att växla till visningsläget ”calm”, som tar bort allt som inte är helt nödvändigt för dig som förare att se. EX30 är också den första bilen från Volvo som har trådlös Apple CarPlay och går att koppla upp med 5G där det finns tillgängligt.