Volvo avslöjar när nya EX30 får världspremiär: ”Bra pris”

Nya mini-SUV:en Volvo EX30 får världspremiär den 15 juni. Det bekräftar Volvo Carss vd Jim Rowan i en intervju. 
– EX30 kommer ha ett bra pris som instegsmodell. Den är mycket säker, har anständig räckvidd och en bra storlek som fortfarande är mindre än XC40, säger Rowan. 

Volvos vd Jim Rowan fortsätter att släppa nyheter på löpande band under sitt besök i Australien. För sajten Carsales, som kan sägas vara Australiens kvar på Blocket, avslöjar han när nya Volvo EX30 får världspremiär.
– Den kommer att debutera den 15 juni eller nåt i år, bekräftar Rowan. 

Volvos köpare är bland de äldsta i hela bilbranschen. Nya EX30 ska hjälpa Volvo att nå de yngre köpargrupperna. 
– Den åldersdemografi som vi har på Volvo är mycket äldre än vi skulle vilja; vi skulle vilja få in fler yngre människor i varumärket. Vi kan prata med helt andra demografier, förmodligen för första gången, och den yngre demografiska kommer förmodligen att vara de som handlar mer online, säger Jim Rowan. 

Volvo EX30 kommer att säljas via prenumerationer. Jim Rowan tror att bilen även kan attrahera äldre köpare som vill byta till en mindre bil och inte kör alltför långa sträckor.  Volvo EX30 kommer att tillverkas i Kina och delar plattform med Smart 01. Bilen blir en storleksklass under dagens Volvo XC40 och blir mycket viktig för att Volvo ska nå volymmålet på 1,2 miljoner bilar redan 2025.