Volvo 240 som SUV – så här skulle modellen ha sett ut

Vad hade hänt om suvvågen slagit igenom på 1980-talet?
Ja, då hade Volvo 240 funnits som suv – och så här skulle bilen ha sett ut. 

Volvo är en av de bilmärken i världen som har högst andel suv:ar. Över 70 procent av köparna väljer nu något av märkets tre suv:ar XC40, XC60 och XC90. Och fler suv:ar ska det bli, lovar Volvo. 

På 1980-talet var det helt andra modeller som gäller. Visserligen var Volvo 240 betydligt mer robust än dagens Volvobilar och bilen kunde plågas ganska hårt i terräng utan att ta stryk, så länge du kom fram med bakhjulsdriften. 

Men tänk om suv-vågen hade slagit igenom redan på 1980-talet. Då skulle 240 suv ha funnits. Youtubern Sketch Monkey har gjort det igen och tagit fram en rendering på hur en Volvo 240 skulle se ut som suv. Ja, resultatet är inte så tokigt. 

Vi föredrar nog dagens modeller, även om Sketch Monkey väljer en lutande baklucka i stället för den avhuggna baken som gällde på Volvo 245. Och de stora plaststötfångarna vinner nog knappast på att bli ännu högre.

Men kanske är tiden mogen för Volvo att relansera en modern 240, fler och fler biltillverkare återupplivar nu sina gamla modeller, senast i raden var Renault förra veckan som relanserade R5.

Köp din Volvo 240 online

Senaste nytt