Vilken bil är snabbast av bensin, diesel eller el? Här får du svar

Bensin, diesel eller el – vilken bil är egentligen snabbast? Här ställs tre snabba SUV:ar med olika motorer mot varandra. När Tesla-föraren inte är nöjd med resultatet tar han till ett knep. 

Snabba SUV:ar finns i många olika former för närvarande och köparna kan välja bensin, diesel eller el för att uppnå ungefär samma resultat. Men vilken är egentligen allra snabbast. Youtubekanalen Carwow älskar dragrace och bestämde sig för att ta reda på vem som går fortast av Tesla Model Y Long Range, Porsche Macan GTS och BMW X3 M40d.

Teslan har dubbla elmotorer på 434 hästkrafter och väger sina modiga 1979 kg. Porsche Macan har 440 hästkrafter och är bara aningen lättare, 1960 kg.  BMW:n är både tyngst och på papperet svagast, 340 kg och 2005 kg, å andra sidan är vridmomentet högst i dieselmotorn. 

Vi kan avslöja så mycket som att Teslan inte vinner, men då tar föraren Mat Watson till ett listigt knep som ändrar resultatet. Efter att han laddat hem en mjukvaruuppdatering till bilen blir resultatet kraftigt förändrat.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester