Video: Se 17-åringen köra superbilar för 65 miljoner

Annons

Han är bara 17 år, men kör några av de mest exklusiva bilar som finns.
Gage Gillean är den lycklige pojken som rattar en Bugatti Chiron Sport, en Ferrari LaFerrari och en Pagani Huayra – dyrgripar för ett sammanlagt värde på ca 65 miljoner kronor.
– Och om någon månad kommer en svensk hyperbil, det ser jag fram emot, säger han.

Om man är 17 år brukar man vara glad över att få köra moped eller en snygg 125-kubiks motorcykel. Men i Texas finns en 17-åring som är van vid betydligt häftigare fordon. 
Youtube-profilen The Stradman är mer exalterad än någonsin när han får äran att åka i 17-årige Gage Gilleans fina leksaker: en Bugatti Chiron sport och en Pagani Huayra.
– Det här är den sjukaste och vackraste Bugatti jag sett i hela mitt liv! utropar Stradman i videon medan 17-åringen gasar på en väg i Texas, nära mexikanska gränsen.

Gage förklarar stolt att han kör någon av bilarna i princip varje dag. Och dessutom avslöjar Gage att bilparken kommer att utökas om bara någon månad, med ”en svensk hyperbil”. Det betyder bara en sak: en Koenigsegg. Däremot får vi inte veta vilken modell det handlar om.

Annons

Det pratas knappt om vem som har betalat de ganska unika exemplaren, men vi kan hjälpa till att lösa gåtan: det är Gages pappa Tim Gillean som lättat rejält på sin plånbok.
Tim är en fastighetsmogul i Texas och har gjort en förmögenhet på att köpa upp mark och hus för att sen renovera eller bygga nytt – och ta bra betalt. En del av förmögenheten har alltså investerats i exklusiva bilar.

Och det verkar som att pappa Tim har stort förtroende för sin son, när han låter 17-åringen välja och vraka bland bilarna i garaget.
När The Stradman kommer på besök så verkar det som att 17-åringen styr och ställer i det slottsliknande huset. Först tar Gage ut en mattsvart Bugatti Chiron Sport på en provtur och The Stradman öser beröm över bilen, inte minst den ljusblåa interiören och glastaken.
– Jag har åkt många dyrbara bilar de senaste åren, men aldrig en bil med 1500 hästkrafter och  med en prislapp på drygt 40 miljoner kronor, säger han. Och vilken vacker inredning!

Superbilen är en trimmad version av Chiron – 18 kilo lättare och nya chassiinställningar – och det gör bilen lite snabbare än standard-Chironen.
Under motorhuven sitter en W16-motor på hela 8.0 liter som ger 1500 hk och 1600 Nm och det gör att bilen når 0-200 km/h på endast 6,5 sekunder och slutar inte accelerera innan den når sin toppfart på 420 km/h.
Gage Gillean låter motorn mullra på några raksträckor under provturen och ge oss en liten aning om vad motorn är kapabel till.

Annons

Sen är det dags för att rulla ut pappas Pagani Huayra. En läcker bil för ca 10 miljoner kronor och i filmen får vi se den mittmonterade Mercedes-AMG biturbo-V12:an på 6 liter som ger drygt 700 hk.
Bilen har en toppfart på 370 km/tim och gör 0 – 100 km/h på mindre än 3,5 sekunder.
– Pagani Huayra känns väldigt smidig medan Bugatti Chiron är mer brutal, konstaterar The Stradman från passagerarsätet. Men Paganis instrumentpanel och inredning slår det mesta man har sett.

Den här dagen får dock LaFerrari stå kvar i garaget. Det kan dock inte vara många 17-åringar i världen som kört den bilen. Den är byggd i 499 exemplar och kostade 12 miljoner kr som ny. På bilauktioner går bilen nu för omkring 30 miljoner, så pappa Tim Gillean har gjort en bra affär.
Skaran som äger en Ferrari LaFerrari i Sverige kan räknas på ena handens fingrar.
Zlatan Ibrahimovic har en gul med svenska nummerplåtar. Fastighetskungen Sven-Olof Johansson äger också en LaFerrari. Och en adelsman från Västerås kan åka rekordsnabbt till sitt slott.
Men bara Per Gessle äger två. En röd kupé och dessutom är han ensam om att äga en LaFerrari Aperta, en grå cabriolet.
Den täckta versionen av LaFerrari – som även ägs av Zlatan och Gessle – har åtnjutit en fin värdeökning.

Totaleffekten på LaFerraris V12:a och elmotor är 963 hk och toppfarten anges till ”över 350 km/h”. 0–300 km/h går på 15 sekunder, alltså nästan lika snabbt som Koenigsegg Agera R.

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *