Video: Nya Lamborghinin på vatten – med 4000 hästkrafter

Annons

Lyxig, supersnabb och vacker. Men för första gången har Lamborghini byggt något som saknar hjul.
Här är ”Tecnomar for Lamborghini 63” som inspirerats av modellklassikerna Sián, Miura och Countach.
– Det här är en Lamborghini på vatten, en fantastisk skapelse som vi är oerhört stolta över, säger Katia Bassi, kommunikationschef på Lamborghini.

Lamborghini ville fira sitt 63-årsjubileum med något alldeles extra. Så man slog sina kloka huvuden ihop med en av Italiens främsta skapare av lyxbåtar, The Italian Sea Group, och skapade en ”Lamborghini på vatten”. Igår presenterades underverket i en direktsänd och högtidlig video.
Båtens mått på 63 fot (drygt 19 meter) är en extra markör över det högtidliga jubiléet. Liksom antalet exemplar som ska byggas: 63 stycken.

Annons

Båten kostar ca 35 miljoner kr och den kommer att vara rejält törstig när man drar igång de två 24 liters V12-motorerna som producerar sammanlagt 4000 hästkrafter. Toppfarten blir 111 km/h. Men om man har råd att köpa en sån här lyxjakt behöver man nog inte bekymra sig om dieselpriset.

– För första gången har vi skapat en motorjakt som kombinerar det bästa från både superbilsindustrin och båtindustrin, förklarade Giovanni Costantino, som är grundare av Italian Sea Group.

Annons

För Lamborghini var det viktigt att båten skulle påminna om de gamla bilmodellerna, inte minst Countach som har en så kallad ”Gandinilinje”. Designen skapades av Marcello Gandini som på 60-talet ritade ett flertal bilar åt den italienska tillverkaren. 
Men inspiration till båtens utseende har även hämtats från Lamborghini Sián FKP 37 och Miura. I bildspelet ser du aktern (bakdelen) som mer liknar en lyxbil än en båt.

Numera ska supersportbilar även ha mycket kolfiber – och det har även den nya båten fått. Dels för att det är snyggt, men även för att minska vikten så mycket som möjligt.
– Vi har fått ner vikten till 24 ton och det betyder att det är den lättaste båt vi byggt i den här storleksklassen, säger Giovanni Costantino.

– Och är du kör en Lamborghini ska du känna dig som en pilot. Då är interiören viktig, med rätt material och färg. Den känslan ville vi transformera till en yacht, förklarar Katia Bassi på Lamborghini.
– Vi tror att den här båten kommer bli en lika stor ikon som våra bilar.

Produktionen drar igång om drygt ett år. 

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *