Video: Bugatti testar nya hyperbilen med 1500 hästkrafter

Annons

Här släpps 1500 hästkrafter loss på Nürburgring i Tyskland. Och en passagerare har nöjet att åka med och filma det unika bantestet av nya Chiron Pur Sport.
– Det var en otrolig upplevelse att få sitta med och känna den enorma kraften i bilen, säger YouTubern Misha Charoudin.

Coronapandemin har ställt till det rejält för de flesta biltillverkare. För Bugattis team har det inneburit att man tvingats vänta med finjusteringarna av den nya hyperbilen Chiron Pur Sport, som ska börja produceras i höst.
Innan bilen ska spottas ut ur fabriken har ett sista, rejält bantest behövt genomföras, för att se hur bilen reagerar i bl a kurvor.
– Vi har pratat med våra kunder och det blev uppenbart att de ville ha en hyperbil som är skapad att köra i tvära kurvor på landsvägar. Därför behövde vi göra ett sista test, förklarade Bugattis vd Stephan Winklemann.

Annons

För några dagar sedan skedde testet – och en Youtuber vid namn Misha Charoudin fick nöjet att hänga med på klassiska banan Nürburgring. Hans kameror inne i bilen gör att även vi får hänga med på turen.
Mischas summering av resan?
– Det var en otrolig upplevelse att få sitta med och känna den enorma kraften i bilen, säger han.

Bugatti Chiron Pur Sport kommer att tillverkas i endast 60 exemplar och kosta ca 36 miljoner kr.
Men man får väldigt mycket bil – och fart – för pengarna. Visserligen är det en likadan motor som i Chiron, en 8 liters W16-motor som producerar 1470 hk och ett vridmoment på galna 1600 Nm. Men Pur Sport-modellen är lite snabbare, 50 kilo lättare och teknikerna har jobbat hårt med chassit för att bilen ska ha mer kontakt med körbanan. Alla små detaljer ska ge  de lyckliga köparna en ”mer agil körupplevelse” och ”bättre kördynamik” där kurvtagning alltså är ett viktigt säljargument.

Annons

Testföraren (som inte presenteras med namn) förklarar att han testkört bilen ca 500 mil och att han känner skillnad på en Pur Sport jämfört med de andra modellerna i Bugatti-familjen:
– Det är tydligt i rattrörelserna, jag känner vägen mycket tydligare. Visst, man måste ha lite vana av att köra en sån här extrem bil, men den är faktiskt lätt att hantera. Det är inga större problem att köra snabbt i en Bugatti Chiron Pur Sport.

Annons

Köp din Bugatti online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *