Världspremiär: Hyundai förvandlar nya Tucson till en riktig snygging

Hyundai gör om suv:en Tucson helt och hållet – och ger modellen ett riktigt designlyft. 
Nya Tucson kommer som mildhybrid, elhybrid och laddhybrid. 
Köparna kan välja mellan en kort och lång version. 

Hyundai gör ett djärvt generationsskifte av suv:en Tucson och bilen blir mycket lik konceptbilen Vision T som visades förra året. Det innebär en avantgardisk front där grillen växer ihop med lamporna som blir unik för modellen. Samt en mer skulpterad sidolinje. Hyundai var tidigt ute med sin mellanklass-suv, men i Sverige har den inte riktigt hängt med uppåt när suv:arnas försäljning dragit i väg. Kanske kan den nya modellen ändra på det. 

Modellen kommer med flera olika motoralternativ och köparna kan välja på mildhybrid, elhybrid och laddhybrid. Exakta detaljer är inte bekräftade men bland annat ska bilen finnas med en 2,5-liters fyra som ger 178 hk i hop med automatlåda. Hybridbilarna får en 1,6-liters fyra som tillsammans med elmotorn ger 230 hk. De hybridiserade alternativen har en steglös CVT-låda. 

Tucson ska också komma i fyrhjulsdrivna varianter, och i en prestandainriktad N-Line-version. Den bilen får en fyra på cirka 300 hk, men det är oklart om den kommer till Europa med våra hårda avgasregler.

Interiören i Tucson får den senaste digitala tekniken med två skärmar. En 8-tums skärm är standard och en större 10,3-tummare kommer somm mtillval. Även instrumentklustret får en digital skärm, allt annat vore en skräll.

Exakta datum för Sverigelansering är inte kända, men sannolikt någon gång nästa år.  

Köp din tucson online

Senaste nytt