Världens enda vita Ferrari Enzo kan bli din

Vill du bli ensam i världen? Då är den här vita Ferrari Enzon bilen för dig. En verklig enhörning, då det bara finns ett enda exemplar lackerat i vitt. 

”Once in a lifetime chance” säger RM Sotheby’s och vi är beredda att hålla med. Här pratar vi om ett verkligt speciellt exemplar av Ferraris ikoniska superbil Enzo. När den lanserades 2002 för att hylla grundaren Enzo Ferrari var det den snabbaste Ferrarin någonsin. 

Visst gör den sig bra i vitt?

Ferrari Enzo har blivit en mytomspunnen superbil, det var i en sådan här bil Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson körde i 340 km/h, kraschade, klöv bilen på mitten och klev ur oskadd. Nu finns chansen att köpa ett fullständigt unikt exemplar. Världens enda vita Ferrari Enzo som dessutom bara har gått 960 mil. Bilen auktioneras ut i Kanada, och måste sägas vara störtskön på försäljningsbilderna. 

– Slående vacker, outsägligt sällsynt och redo att tjäna som juvelen i kronan på alla ledande samlingar av moderna Ferrari-mästerverk; det bästa av det bästa helt enkelt, uppger RM Sotheby’s.

Ferrari Enzo har en V12-motor på sex liter och 651 hästkrafter och varvar ända till 8200 varv per minut. I början av millenniet var Enzo den snabbaste bil Ferrari tillverkat. Modellen tillverkades endast i 400 exemplar, men det finns en serie som är ännu mer sällsynt. Det gjorde färre än 20 ”Extracampionario”-bilar i specialfärger, bilar som bara fick köpas av Ferraris allra bästa kunder. Just detta exemplar är lackerat i den vita färgen Bianco Avus och blev färdigt den 22 maj 2003. 

Bilen köptes ny av en tysk-schweizisk miljardär och levererades ny av Symbol Automobiles i Matran, Schweiz. där den såldes till sin första ägare, en mycket privat tysk-schweizisk miljardär. Under sina första år stod den i ett skyltfönster i Matran innan den exporterades till Hong Kong 2011. Nu finns den i Kanada och säljs 29-30 juni av RM Sotheby’s. Något förväntat pris uppges inte, men en vanlig Enzo går loss på 30-35 miljoner kronor.