Uppgifter: Volkswagen låter toppchefen sluta – här är ersättaren

Annons

En av Europas mäktigaste bildirektörer är på väg att bytas ut. 
Enligt tyska Manager Magazin ska Volkswagens försäljningsdirektör Jürgen Stackmann ersättas av Porsches USA-chef Klaus Zellner. 

Det går fort i bilbranschen. För bara en vecka sedan åt CarUp lunch med Volkswagens försäljningsdirektör Jürgen Stackmann. Nu kommer uppgifter om att han är på väg att bytas ut. 

Annons

Under lunchen berättade Stackmann att han denna vecka skulle leverera den första ID.3-bilen till kunder i Volfsburg, något som skedde på fredagen. Enligt Manager Magazin kommer Jürgen Stackmann att ersättas av Porsches USA-chef Klaus Zellner. Volkswagen eller Stackmann har inte velat kommentera uppgifterna. 

Volkswagen har haft en tuff nedgång att tackla under coronapandemin och förlusten under andra kvartalet blev nästan 17 miljarder kr. Försäljningen gick ned med 37 procent till 410 miljarder kr. 

Annons

Jürgen Stackmann har varit försäljningsdirektör i fem år och har hyllats för att den globala försäljningen ökat under hans ledarskap. Under det senaste året har han fått kritik för att ha gjort för lite för att sälja nya Golf 8 och Passat och satsat för hårt på att lansera den elbilen ID.3. 

– När folk märker att grannen skaffat elbil och att det fungerar perfekt kommer övergången att gå fortare än vad många tror, sade Jürgen Stackmann förra veckan. 

Annons

Köp din Volkswagen online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *