Uppgifter: Nya hyperbilen med 1750 hk har slagit Koenigseggs hastighetsrekord

Koenigsegg kan ha förlorat sitt hastighetsrekord till nya hyperbilen SSC Tuatara. 
Enligt obekräftade uppgifter slogs rekordet under en tv-inspelning i helgen 
– Vi välkomnar spekulationer om  vi slår rekordet snart eller redan har gjort det. När tiden är mogen kommer vi med nyheter, uppger SSC Tuatara till Carscoops

Svenska Koenigsegg har världsrekordet i fortkörning för produktionsbilar. Svensken Niklas Lilja lyckades köra 449 km/h i genomsnitt i två riktningar i en Koenigsegg Agera RS i Nevada. Bugatti körde snabbare på en Ehra-Lessien-banan i Tyskland, men bara i en riktning och rekordet godkändes inte av Guinness rekordbok.

Nu kommer uppgifiter om att den nya amerikanska hyperbilen SSC Tuatara har slagit rekordet. I helgen spärrade vägverket i Nevada av samma vägsträcka, State Route 160, som Koenigsegg använde för sitt rekord. Enligt lokaltidningen Pahrump Valley Times handlade det om ett rekordförsök från SSC Tuatara som skulle pågå under två dagar. 

Enligt uppgifter till motorsajten Carscoops har rekordförsöket lyckats. Exakt vilken hastigheten SSC Tuatara har uppnått är okänt. Men företaget har tidigare sagt att bilen ska klara mer än 483 km/h. Det verkar alltså som att Koenigseggs rekord hänger mycket löst. 

SSC Tuatara liknar Koenigsegg och har precis sm den svenska superbilen en V8 med dubbelturbo. SSC Tuatara har dock lyckats skrämma upp effekten på E85 ändå till 1750 hk. Bilen har också det mycket låga luftmotståndet 0,28. 

Sista ordet lär knappast vara sagt. Koenigsegg uppger att nya bilen Jesko Absolut ska klara över 500 km/h och lär inte vila på gaspedalen för att ta tillbaka rekordet.

LÄS MER: 26-ÅRING KÖPTE SPECIAL-KOENIGSEGG FÖR 40 MILJONER

Köp din ssc tuatara online

Senaste nytt