26-åringens Koenigsegg Jesko för 40 milj: Ren kolfiber med lila flakes

26-åringen har gjort en förmögenhet på flaskvärmare. 
Nu slår han på stort och köper en unik Koenigsegg Jesko Absolut för över 40 miljoner kr. 
Karossen är av naken olackerad kolfiber – med glittrande lila flakes. 
Bilen heter Hydra – efter det niohövdade monstret i grekisk mytologi. 

Koenigsegg Jesko Hydra finns bara i ett unikt exemplar. Jesko Hydra har fått sitt efter monstret Hydra med nio huvuden i den grekiska mytologin. Det handlar om en av de mest speciella bilar Koenigsegg har skapat. 

Bilen har ett specialanpassat aerodynamiskt paket med hajfenor, särskild frontsplitter och en stor fartberoende spoiler på aktern. Det handlar om en unik version av högfartsbilen Jesko Absolut som ska klara 500 km/h. 

Men det kanske mest slående med bilen är den nakna kolfiberkarossen som dessutom har lila flakes som glittrar i ljust. Läckert eller vulgärt? Ja, smaken är som baken. 

Interiören matchar förstås exteriören. Sportsätena är utförda i svart alcantara med lila sömmar. Dessutom finns en Hydra-logga på instrumentbrädan och i nackstöden. 

När det kommer till drivlinan är det vanliga standardgrejer som gäller, även om man knappast kan Koenigseggs extrema motorer för standard. Som alla vet har Jesko en femliters V8-motor med dubbla turbo och 1600 hk när bilen körs på E85. Växellådan är Koenigseggs egenutvecklade Light Speed Transmission med nio steg. 

För att få ner alla hästkrafterna i backen har Jesko Hydra extra lätta kolfiberhjul och matchande lila bromsok. 

Bilen är ännu inte färdigbyggd, så bilderna är skapade med hjälp av datorteknik. Produktionen av Jesko startar senare i höst och ungefär en bil i veckan kommer att byggas. Alla 125 bilar är redan slutsålda. 

LÄS MER: TVÅ KOENIGSEGG SKROTADE I ÅR I SVERIGE

Köparen av Koenigsegg Jesko är 26-årige Dylan Jacob som är entreprenören bakom ett företag som säljer dryckesvärmare. Han äger redan en Lamborghini och en McLaren, men nu får han en riktig värsting i sitt garage.  De nio huvudena i Hydra anspelar på växellådan förklarar han på Instagram. 

Hydra valdes på grund av att de nio huvudena efterliknade den nioväxlade sjukopplingsväxellådan, liksom att de kommer från det mytologiska odjuret, Hydra och Jörmungandr från nordisk mytologi. Jörmungandr uppvaknande sägs initiera Ragnarok, och fortsätter att bygga på det hotfulla färgschemat och länkar till Koenigseggs historia, skriver han på Instagram. 

LÄS MER: NYA HYPERBILEN UPPGES HA SLAGIT KOENIGSEGGS REKORD

Skriven av

Website | + posts

Maths Nilsson är motor- och ekonomijournalist och grundare av Carup.

Köp din Koenigsegg online

Senaste nytt