Tuffade till Volvos storsäljare – se V60:n som kallas ”50 shades of Grey”

Sveriges mest sålda bilmodell behöver inte vara tråkig och alldaglig. Här är en ägare som byggt om sin Volvo V60 med sänkningssats, feta 21-tummare och ett nytt avgassystem med sportigare sound. Bilen är en V60 T8 Twin Engine med 390 hästkrafter. 

Dagarna då du kunde köpa en sportig Volvo med fem eller sex cylindrar, fett avgasljud och extra sportigt utseende är förbi. I dag är det vattenkammade laddhybrider som gäller för den som vill ha de mest effektstinna modellerna. Och avgasrören är för det mesta gömda. 

Men det går att göra Sveriges mest sålda bilmodell, Volvo V60, riktigt fet och sportig. Det bevisar den franske Volvoägaren Carbone Psychedelic upp på Instagram, han kallar sin bil ”50 shades of Grey”. Volvo V60:n har försetts med ett Heico-kit, sänkts och fått feta 21 tums hjul. Som pricken över i:et har avgassystemet bytts ut och nu låter tvålitersmotorn riktigt sportigt. 

Prestandan i T8-modellen kan knappast någon klaga på, ens i original. Laddhybriden har 390 hästkrafter och 640 Newtonmeter och gör 0-100 km/h på 4,9 sekunder. Toppfarten är begränsad till 180 km/h, men Heico kan ta bort fartstpärren så Volvon går åtminstone i 250 km/h.