Tony hittade van i skogen – nu säljs Scooby-Doos bil

Tony Karlsson hittade en övergiven gammal Dodge Van i skogen. Han förvandlade den nedgångna bilen till en perfekt replika på Scooby-Doos berömda ”The Mystery Machine”. Nu säljs den läckra filmbilen på auktion. 
– Det går knappt att rulla 200 meter innan någon vinkar glatt. Och att handla med den innebär någon extratimme på parkeringen med foto. Men det är verkligen bara kul, säger Tony. 

”The Mystery Machine” är Scooby-Doos van som hunden och vänner åker runt med och löser mysterier. För tio år sedan hittade den svenske billackeraren en övergiven Dodge Van från 1987 på en undanskymd plats i skogen och bestämde sig för att göra en replika på den berömda filmbilen. Efter många långa kvällar stod en exakt kopia av Scooby-Doos bil färdig. 
– Som billackerare var det den ultimata utmaningen. Ett galet och så roligt projekt, säger Tony.

Bilen väcker enorm uppmärksamhet i Sölvesborg i Blekinge där Tony bor. Han kan knappt åka 200 meter untan att någon vinkar. Att handla mat med bilen tar en timme extra då många vill ta selfies med bilen. Men mest av alla har Tony använt bilen till välgörenhet.

– Jag ville ha ett högre syfte. Vi har använt den till barnkalas och bröllop där samtliga pengar från bokningar har gått till Barncancerfonden. Under årens lopp är det hundratusentals kronor som vi lyckats förmedla genom bilen, säger Tony.

Nu säljs den unika Scooby-Doo-bilen via en nätauktion hos Klaravik. Tony hoppas att någon kan ta vid och använda bilen för att glädja barn och göra gott.
– I USA är Scooby-Doo ‘the real deal’ så det kan säkert komma intressenter därifrån. Men min allra största önskan är att någon vill föra vidare bilen i samma anda, med välgörenhet och barnens bästa i centrum, avslutar Tony Karlsson.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester