Testas i Sverige: Porsches svar på Tesla Plaid får över 1000 hk

Porsche håller på att ta fram en Tesla Plaid-dödare. En ny modell av Porsche Taycan får över 1000 hästkrafter och ska köra ifrån Model S Plaid. Bilen testas just nu för fullt i norra Sverige. 

Att Tesla släppt en Plaid-modell av Model S som spöar skiten ur Porsche Taycan Turbo S har inte lämnat Porsche någon ro. Nu är Porsche på gång med ett svar på Tesla Model S Plaid och den nya extrema versionen av Porsche Taycan vintertestas just nu för fullt i norra Sverige. 

Bilen har fått en stor permanent spoiler på bakluckan och får enligt Carscoops över 1000 hästkrafter från tre motorer för att kunna matcha Teslas 1020 hästkrafter. Porsches testpersonal har roat sig med att sätta ett TDI-emblem på bakluckan, men vi kan garantera att en inte går på diesel. 

Porsche siktar på att slå både Tesla Model S Plaid och Lucid Air Sapphire i acceleration, vilket borde innebära att den nya versionen av Taycan klarar 0-100 km/h under två sekunder. Redan den nuvarande Turbo S har 750 hästkrafter  och 1050 Newtonmeter i vridmoment, men räkna med en rejäl höjning när Porsche går från två till tre elmotorer. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester