Teslas superoffensiv: Så får svenska köpare hämta bilar vid båten

Tesla förbereder nu en enorm leveransspurt som kan göra Model Y till Sveriges mest sålda bil. Köpare uppmanas att hämta sin nya Tesla direkt i Södertälje Hamn. 
– Din bil är på en båttransport och leverans kommer att ske direkt från hamnen, skriver Tesla. 

Tesla genomför just nu en stor offensiv runt hela Europa för att slå leveransrekord efter de kraftigt sänkta priserna.  Den som förväntar sig en ceremoniell leverans i en elegant bilhall med röda mattan utrullat och ett täcke över bilen bör välja ett annat bilmärke än Tesla. 

I Sverige är Tesla Model Y på god väg att gå om Volvo XC40 som Sveriges mest sålda bilmodell i år. Just nu Model Y på andra plats 500 bilar efter Volvo. Nu tar Tesla till ett udda grepp i jakten på nytt leveransrekord. 
LÄS MER: Tesla får Ryan Air att framstå som superlyx

I Sverige väljer Tesla att låta köparna hämta upp bilen i Södertälje Hamn. Bild. Google Earth

100-tals Teslaköpare har fått SMS om att de ska hämta sin bil i Södertälje Hamn den 31 mars, istället för att plocka upp den på sitt ordinarie leveranscenter. En båt fullastad med Model Y-bilar är just nu på väg mot Södertälje och istället för att transportera bilarna vidare på trailer får köparna hämta dem direkt i hamnen. Bilarna görs klart för leverans ombord på båten. 

Köpare som inte accepterar att hämta sin bil i hamnen kan få vänta flera månader extra på sin nya Tesla. 
– Vi behöver ditt svar inom 48 timmar. Vid uteblivet svar kan vi komma att pausa din beställning till april-maj, skriver Tesla. 

Även på andra håll i Europa rapporteras om en enorm leveransoffensiv för att slå kvartalsrekord. I flera länder har Tesla Model Y.