Teslas plan: Släppa ny billigare ID.3-dödare

Annons

Tesla planerar att lansera en ID.3-dödare. 
Enligt Elon Musk ska företaget släppa en billigare modell som riktar sig mot Europa. 
Bilen kan bli en omgjord mindre version av Model 3. 

Inom kort börjar Volkswagen leveranserna av sin nya överkomliga elbil ID.3. Bilen blir betydligt billigare än Teslas modeller och Volkswagen har sagt att det är en bil för miljonerna och inte för miljonärer. Volkswagen har uppgett att de vill demokratisera elbilar som hittills varit mest för rika köpare. Därav namnet ID.3, som ska vara Volkswagens tredje identitet efter Bubblan och Golfen. 

Annons

Offensiven tycks inte ha lämnat Elon Musk någon ro, och nu sägs Tesla vilja slå tillbaka och lansera en billigare ID.3-dödare som ska tillverkas i Gigafactory Berlin. 

– Det som stör mig mest om var vi är just nu är att våra bilar är inte tillräckligt överkomliga. Vi måste fixa det, sade Musk nyligen under ett telefonmöte med investerare. 

Annons

Musk berättad också att det ska komma en mer kompakt bil från Tesla och även en större bil. Flera europeiska tillverkare är i startgroparna för att lansera billigare modeller i Europa och ska Tesla ha en chans här torde billigare modeller vara en nödvändighet. Redan i år är Tesla omkörda av lilla Renault Zoe som Europas mest sålda elbil. 

Produktionen i Gigafactory Berlin ska starta i juli 2021, om den billigare modellen är klar tills dess återstår att se. Under tiden arbetar Tesla hårt med ny tillverkningsteknik som ska göra att de kan gjuta karosser i några få stycken. En tillverkningsmetod som skulle kunna förbilliga biltillverkning som vi känner den i dag. 

Men Tesla har också mycket lång räckvidd i sina bilar och hög prestanda, och där har företaget stora marginaler att ta av om de vill skapa en billigare bil. Vad namnet ska bli är än så länge en öppen fråga, men det spekuleras i att bilen ska heta Model 2, en annan uppgift talar om Model C. 

Annons

Köp din Volkswagen online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *