Teslas nya suv tillverkas med träbitar från byggmarknad

Tesla är världens högst värderade biltillverkare – för sin tekniska överlägsenhet. 
Därför blev köparna chockade när nya Model Y var tillverkad med hjälp av prydnadslister i konstgjort trä från en byggmarknad.
– Någon körde till Home Depot för att klara Q2-siffrorna, skriver en ägare på ett forum.

Tesla har på kort tid blivit världens mest värdefulla bilföretag, efter att marknaden börjat värdera företaget som ett teknikföretag. Företaget är också känt för sina udda produktionslösningar för att klara kvartalsmål på börsen, till exempel har de tillverkat bilar i tält. Men frågan är om inte det här tar priset?

Chockade ägare har visat upp bilder på sina nya Model Y-bilar på det amerikanska Tesla Motors Club-forumet. Ett antal bilar av den nya suv:en Model Y har monterats ihop med konstgjorda trälister som verkar komma från en byggmarknad. Ägarna har hittat den udda lösningen efter att ha försökt rätta till glipande plast i frunken på bilarna. 

– Någon körde till Home Depot för att klara Q2-siffrorna, skriver en ägare.

Priset på en Model Y i USA är över 500 000 kr. I Sverige kostar bilen från 719 000 kr.

Efter inlägget kom det in flera bilder på andra bilar som visade liknande oortodoxa lösningar med trälister. Andra ägare hade mer normala plastlister. Delen som monterats med trälister är en kondensor till en värmeväxlare som ska skicka köldmedium genom delar av bilen för att hålla batteriet vid rätt temperatur. Träbiten verkar kunna minska belastningen och vibrationerna på kondensorn. Vissa ägare försvarar dock Teslas udda lösning.
– Det är inget fel på det här. De kom med en lösning på problemet, skriver en ägare i forumet.

Teslas egen reservdelskatalog innehåller dock inga trälister. Bilen gicks nyligen av fordonsanalytikern Sandy Munro som inte hittade någon trälist på sitt exemplar. Däremot hyllade han Tesla för produktionslösningarna men var kritisk till monteringskvaliteten. 

Köp din Tesla Model y online

Senaste nytt