Då ska Tesla avslöja ny bil utan ratt och pedaler

Elon Musk gick i taket över Reuters uppgifter om att Tesla skrotat sin billiga elbil för att satsa på robotaxi. Några timmar senare gick han ut och berättade att Tesla avslöjar sin Robotaxi den 8 augusti. 
Enligt Wall Street Journal saknar den nya Teslan både ratt och pedaler. 

Gårdagskvällen blev nyhetstät för Tesla, vars aktie föll med 3,6 procent på börsen. Först gick nyhetsbyrån Reuters ut med uppgiften om att Tesla ska skrota sin billiga elbil för 25 000 dollar för att istället satsa på Robotaxi. Det fick Elon Musk att rasa på X och kalla Reuters för ”lögnare” och ”ett skämt till organisation”.

Det dröjde dock bara några timmar innan Elon Musk gick ut på X och berättade att Tesla ska avslöja sin nya Robotaxi den 8 augusti. Enligt Wall Street Journal är det en bil utan vare sig ratt eller pedaler. Med stor sannolikhet kommer ratt och pedaler inte behövas i körningen, men om Tesla vågat ta steget fullt ut och bokstavligen tagit bort dem får vi veta säkert om fyra månader.

Elon Musk har tidigare sagt att Robotaxi kommer att förvandla alla Teslor till självkörande taxibilar som gör att ägarna kan tjäna stora pengar på sina bilar. Senaste versionen av mjukvaran Full Self Driving använder AI och neurala nätverk och är ett mycket stort steg framåt för Tesla och kan mycket väl möjliggöra Robotaxi i USA. Enligt Elon Musk kan Robotaxi ge Tesla ett flera gånger högre värde än enbart vanlig biltillverkning. Musk har tidigare lovat att Robotaxi ska dra in 30 000 dollar per år, över 300 000 kronor, till sina ägare.

När Teslas billiga småbil för 25 000 dollar ska presenteras är fortfarande höljt i dunkel. Tesla och Elon Musk har sagt att den ska börja tillverkas i slutet av 2025. För tidigare modeller har Tesla behövt flera år för att gå från visad prototyp till produktion. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester