Tesla petat från säljtoppen i Europa – av Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3 har petat Tesla Model 3 från tronen. 
Ny statistik visar att ID.3 just nu är Europas mest sålda elbil. 
Även i Sverige är Volkswagens nykomling etta på säljtoppen för elbilar i november. 

Bilförsäljningen i Europa är ner med 27 procent hittills i år enligt ny statistik från Jato. Elbilar forsätter att öka sin marknadsandel kraftigt. Om laddhybrider räknas in så står elektrifierade bilar för 26,8 procent. För andra månaden i rad var de större än dieselbilar. 

Rena elbilar har på ett år ökat med 197 procent till 71 800 sålda bilar i Europa i oktober. En anmärkningsvärd förändring har skett i säljtoppen. Volkswagen ID.3 har petat ner Tesla Model 3 och är för tillfället den bäst säljande elbilen i Europa. 

– På samma sätt som efterfrågan på Tesla Model 3 är Volkswagen ID.3 ett annat exempel på hur aptiten för konkurrenskraftiga och snygga elbilar fortsätter att växa dag för dag, säger  Felipe Munoz, global analytiker på JATO Dynamics.

I Sverige var Volkswagen ID.3 bara trea efter Polestar 2 och Kia e-Niro i oktober, men nu i november är ID.3 överlägsen bästsäljare bland elbilarna. 

Största tillverkare sett till marknadsandel i Europa i oktober var Fiat Chrysler som tack vare ökad försäljning för Jeep Renegade och Jeep Compass växte med fem procent under månden. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester