Tesla höjer priser igen i flera länder efter chocksänkningen

Tesla bilpriser ändras nästan lika snabbt som börskursen. Efter chocksänkningen har Tesla gjort ytterligare en prishöjning av Model Y i flera länder. Men i Sverige är priserna än så länge oförändrade. 

Efter Teslas prissänkningar på upp till 150 000 kronor fredagen den 13 januari har nu priserna höjts flera gånger i flera länder. När det gäller Model Y Performance i USA har priset nu höjts två gånger. I början av februari höjdes priset med 1000 dollar, nu har ytterligare en höjning med 500 dollar gjorts, totalt drygt 15000 kronor, och det nya priset ligger nu på 58 490 dollar, cirka 600 000 kronor. I början av februari höjdes även Long Range-modellen med 1000 dollar. 

Även i Australien har en del av prissänkningen börjat ätas upp. För någon dag sedan höjdes de billigaste versionerna av Model Y och Model 3 med drygt 4000 kronor. I Kina har arga ägare demonstrerat mot prissänkningarna. Kanske är de gladare nu när priset för en Model Y höjts med 3000 kronor. Men fortfarande är elbilen rejält mycket billigare än i Sverige. I Kina kostar Model Y RWD från 400 000 kronor. 

I Sverige har priserna än så länge legat still efter den stora prissänkningen den 13 januari. Däremot har Tesla infört en räntekampanj på Model 3, där du kan köpa den med 1,99 procents ränta. Sannolikt kommer en uppdaterad version av Model 3 inom kort. Trots prissänkningen finns flera Teslamodeller för leverans redan i februari enligt hemsidan.  

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester