Snacka om dålig dag – Elon Musk förlorade 17 miljarder i går

Annons

Tesla galna uppgång på börsen verkar vara över – i går kväll gick aktien ner 21 procent. På en enda dag gick 82 miljarder upp i rök. 
Elon Musk tappade själv 17 miljarder kronor på en enda dag. 

Tesla hade gått upp nästan 500 procent på börsen fram till i förra veckan – men nu har det tagit stopp med besked. I går gick aktien ner med över 21 procent och på en vecka har en tredjedel av börsvärdet utraderats. Den största förloraren är vd:n Elon Musk som äger mer än 20 procent av Tesla, han förorade personligen 17 miljarder kronor bara under tisdagen. 

Annons

Trots allt är det bara en månads uppgång som har försvunnit för Tesla, så Elon Musk har fortfarande råd att flyga världen runt med privatjet. 

En av de största anledningarna till raset är att Tesla inte fick bli inkluderad i det viktiga börsindexet S&P500. Det hade gjort att många investerare hade tvingats ta in Tesla-aktien i sina portföljer. 

Annons

Flera nyheter har också kommit om de andra bilföretagens offensiver inom elbilar: Volkswagen lanserar suv:en ID.4, Skoda kommer med Enyaq och General Motors köper in sig i Nikola. 

Annons

Köp din tesla online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *