Sveriges lyxigaste SUV säljs på auktion

Nu säljs Sveriges lyxigaste SUV på auktion. Bentley Bentayga EWB är förlängd komfortdröm med fällbara flygplansstolar med massage och en champagnekyl inom bekvämt räckhåll. Bara fem exemplar finns i Sverige. 

Redan i sin grundversion är Bentley Bentayga en av bilvärldens absolut finaste SUV:ar. Men alla nöjer sig inte med det. För den som tycker att vanliga Bentayga på 5,15 meter är för liten och trång finns Bentayga Extended Wheelbase. Den är förlängd med 15 centimeter, något som helt och hållet kommit baksätespassagerarna till del. 

För att baksätet ska bli ytterligare bekvämare har Bentley bytt ut baksätet mot två justerbara ”Airline Seats”, värdiga en lyxig privatjet. Helt liggande blir du inte i bilen, säkerhetsregler gör att de inte kan fällas mer än 40 grader, men med ett utfällbart fotstöd kommer du att åka vilsammare än i nästan någon annan bil. Sätet har naturligtvis massage, dessutom finns det sensorer som håller koll på din temperatur och kroppsfuktighet. Varje säte har sin egen tv-skärm. Det finns både champagnekyl och flaskhållare. Vill du tända en cigarr så finns flera kromade askkoppar med Bentleylogotyper.

Bentley är på väg att fasa ut sin berömda W12-motor, så de som kör och åker Bentayga EWB får nöja sig med V8:an med dubbelturbo. Men 550 hästkrafter lär räcka bra, vi misstänker att de som sitter bekvämt tillbakalutade i flygplansstolarna ändå inte vill flyga fram längs marken. 

Nu har du chansen att köpa ett av endast fem svensksålda exemplar av den förlängda Bentaygan Bilen säljs just nu via Collecting Cars och har bara gått 870 mil. Bilen är dessutom en First Edition, vilket innebär att den har skräddarsydda sätesbroderier, quiltade säten och speciella välkomstlampor med diamantmotiv. Just det här exemplaret har valnötsinlägg i kulören bränd ek och ljusbrunt läder. 

– Denna Bentley Bentayga EWB Azure First Edition är en imponerande och suveränt lyxig SUV med förlängd hjulbas, utrustad med en mängd komforthöjande funktioner och förarhjälpmedel tillsammans med flera kosmetiska förbättringar för att skilja den från den vanliga modellen. Den blir ett överdådigt tillskott till vilken bilsamling som helst och är redo att avnjutas av sin nya vårdnadshavare som en potent och elegant familjebil eller evenemangsfordon, uppger Collecting Cars.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester