Sveriges första historiska Corvette från 1956 är till salu

Nu säljs en historisk bil av kände entreprenören Leif Ivan Karlsson. Det är den allra första Chevrolet Corvetten som togs in till Sverige 1956, samtidigt som prins Bertils Corvette. Bilen har varit med i flera svenska långfilmer med Sickan Carlsson. 

Den beskrivs som en viktig bil i den svenska bilhistorien och nu kan den bli din. Kände entreprenören och tv-profilen säljer nu Sveriges allra första Chevrolet Corvette från sitt bilmuseum World of Classics. 

Bilen togs in till Sverige redan 1956 av General Motors Nordiska AB, samtidigt som de importerade prins Bertils specialbeställda Corvette. Bilen visades till en början upp på flera mässor och bilsalonger runt om i Sverige. Sedan såldes den till GM-handlaren Bröderna Modin i Varberg. 

I början av 1960-talet spelade bilen med i flera långfilmer, bland annat med Sickan Carlsson. Corvetten såldes 1968 till den kände bilprofilen Fordy Abrahamsson som behöll den i inte mindre än 45 år. Några år senare hamnade den på Leif Ivan Karlssons museum World of Classics som nu avyttrar bilen på Blocket

Bilen sägs vara i mycket bra skick. Den har en V8-motor på  4,3 liter som ger 210 hästkrafter, en hisnande effekt på 1950-talet. Hästkrafterna går ner i backen via en treväxlad manuell låda med overdrive. För den som till äventyrs vill köra klenod i regnväder så finns en hardtop. Priset för den historiska bilen är 995 000 kronor. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester