Svenske Peters trimmade Lamborghini toppar 350 km/h – här går det på tok

Svensken Peter Björk har satt en dubbelturbo på V10-motorn i sin Lamborghini Gallardo Superleggera – som toppar uppemot 350 km/h. 
I helgen släppte han loss ordentligt med bilen på Mantorps racerbana. 
Men driftingturen tog en ände med förskräckelse – en drönare fångade hela incidenten på film. 

Peter Björk har gjorts sig känd på Youtube som en högst kompetent motor- och bilbyggare. Hans senaste projekt med att sätta en Lamborghini-motor i en Volvo 245 har fått stor uppmärksamhet. Men även hans Lamborghini Gallardo Superleggera som fått dubbla turboaggregat på V10-motorn lockar tittare från hela världen. 

För en tid sedan visade Peter Björk upp vad bilen går för på motorväg, men var noga med att påpeka att det inte var han själv som körde. Många kan säkert ha synpunkter hur ansvarsfull körningen är. På filmen ser den manuellt växlade Lamborghinin ut att gå betydligt mer än hastighetsmätaren ut – som slutar på 340 km/h. Av videon att döma är det knappast någon av Lamborghinis fabriksnya modeller som hänger på Peter Björks Superleggera.

Den gångna helgen hade Peter Björk driftinguppvisning med bilen på Mantorp Park, och drog på ordentligt med dubbelturbo-Lamborghinin. Men uppvisningen tog en ände med förskräckelse. En drönare fångar hela förloppet när Björk tappar kontrollen över bilen i en kurva och snurrar av banan. Det blir en rejäl smäll mot en trädrot, men turligt nog klarar sig Lamborghinin med lättare plåtskador i dörren. 

LÄS MER: Ny film avslöjar: Hitlers glömda superbil var snabbare än en Koenigsegg

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester