Superdatorn Dojo fick Teslas aktie att rusa

Tesla rusade med 10 procent på börsen under måndagen. Orsaken är förhoppningar om att Teslas superdator Dojo i framtiden ska öppna helt nya marknader. 
– Om Dojo kan hjälpa bilar att “se” och “reagera”, vilka andra marknader skulle kunna öppna sig? Tänk på vilken enhet som helst i kanten med en kamera som fattar beslut i realtid baserat på dess synfält, skriv Morgan Stanley i en analys. 

En ny analys av Morgan Stanley fick Teslas aktier att rusa tvåsiffrigt under måndagen. Analytikerna hoppas att Teslas nya superdator Dojo ska öppna upp helt nya användningsområden för Teslas teknik, bortom bilar. 

I dagsläget har Teslas börjat använda Dojo för att träna artificiell intelligens för sina självkörande bilar. Enligt Elon Musk satsar Tesla 11 miljarder kronor på Dojo nästa år. Morgan Stanley tror att tekniken kan leda till andra användningsområden, och höjer sin tro på aktien. De rekommenderar övervikt istället för behåll och höjer riktkursen från 250 till 400 dollar.
– Ju mer vi tittade på Dojo, desto mer insåg vi potentialen för underskattat värde i aktien, uppger Morgan Stanleys analytiker.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester