Stjärnans jättemiss: Riskerar att få sin Lamborghini krossad på skroten

Fotbollsstjärnan Benjamin Mendys Lamborghini Aventador SVJ riskerar att bli krossad på bilskroten. 
Polisen har beslagtagit bilen, värd fem miljoner kr, efter att Manchester City-stjärnan kört den utan körkort, utan brittisk registrering och utan försäkring. 
– Han försöker desperat rätta till sitt misstag, men det är nu 20 dagar sedan hans bil beslagtagits och den riskerar att förstöras, säger en källa The Sun. 

Tidigare i somras så köpte fotbollsstjärnan Benjamin Mendy en Lamborghini Aventador SVJ i Frankrike för fem miljoner kr. Han roade sig med bilen i Cannes och tog den med hem till Manchester efter semestern. 

Han glömde dock av att ordna några detaljer innan han började köra den i Storbritannien. Mendy hade varken ordnat brittiska nummerplåtar eller någon bilförsäkring. Och när polisen stoppade honom i Prestbury, Chesire, hade han inget körkort med sig. 

Bilen togs omedelbart i beslag och fördes till Macclesfields polisstation. Enligt brittisk lag kan bilar som tas utan försäkring förstöras av polisen efter 14 dagar eller säljas vidare på auktion. Det har nu gått över 20 dagar sedan polisen tog Lamborghinin. 

Hoppet är dock inte helt ute för att Mendy ska kunna rädda sin Lamborghini, men Mendy har inte lyckats få fram nödvändiga dokument. 

– Arrangemang görs för att fordonet ska kunna återställas, säger en talesman för polisen till The Sun. 

Lamborghini Aventador SVJ är en prestandaversion av Aventador. Bilen har en V12-motor på 770 hästkrafter, gör 0-100 km/h på 2,8 sekunder och toppar 350 km/h. 

Köp din Lamborghini online

Senaste nytt